«ជ្រក់មមាញជាអាហារដ៏មានប្រជាប្រិយមួយរបស់ខ្មែរយើង។ ជ្រក់មមាញមានរបៀបធ្វើច្រើនយ៉ាងតាមតំបន់ឬការនិយមរបស់មេផ្ទះ។ថ្ងៃនេះម៉ាក់អាបីនាក់សុំលើកយកពីរបៀបធ្វើជ្រក់នេះមកបង្ហាញជូនញាតិមិត្តយើង»
- លាងមមាញ អោយស្អាត បេះឬកាត់ខ្លីៗតាមការនិយម
- ដាក់ហាលថ្ងៃអោយស្ងួតស្រពាប់ៗ
- ដាក់ឆ្នាំងលើភ្លើងអោយក្ដៅ រួចទើបដាក់ស្ករត្នោតកូរអោយឡើងឈ្ងុយព៌ណក្រហម
- វាល់ទឹកតាមកែវដែលបំរុងដាក់ជ្រក់
- ចាក់ទឹកចូលក្នុងឆ្នាំងស្ករ ដាំអោយពុះ
- ថែមអំបិល ភ្លក្សមើលប្រៃបន្តិច ទើបបិទភ្លើង ទុកអោយត្រជាក់ល្មម
- ដាក់មមាញដែលស្ងួតស្រពាប់ចូលក្នុងកែវ ទើបចាក់ទឹកនោះចូល លៃយ៉ាងណាអោយលិចមមាញ(អាចដាក់ទឹកនោះបន្ថែមក្នុងស្បោងស្អាតមួយរួចដាក់ពីលើ សឹមគ្របកែវឬក្រឡនោះអោយជិត)
- រក្សាទុកអោយជូរ២យប់
- ថែមសណ្ដែកបណ្ដុះ ដោយចាក់ជ្រក់ពីកែវមកលាយ អោយសព្វ អាចភ្លក្សថែមស្ករស អំបិល (បើសិនជានៅសាប) ទើបញាត់ចូលកែវវិញទុក១យប់ទៀត ឬអាចញ៉ាំពេលល្ងាចក៏បាន បើបានលាយសណ្ដែកបណ្ដុះពីព្រឹក (តែតាមបទពិសោធរបស់ខ្ញុំ គួរទុកមួយយប់ទៀត ទើបជូរស្រស់ឆ្ងាញ់)
តំបន់ខ្លះគេនិយមបន្ថែមគល់ស្លឹកគ្រៃហាន់ពីលើជ្រក់ទៀត ដើម្បីបន្ថែមរសជាតិជ្រក់។
ដល់ម៉ោងឃ្លានបាយកកល្មម! ទៅរកបាយផ្ទះនូ និងនាងសិនណា៎
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
មកអ៊ំ តែនៅតែបាយកកទេ បើចង់បាយក្ដៅទាល់តែចាំតិចណា
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
អ៊ំអត់ចូលចិត្តបាយក្តៅទេ នូ និងនាងអើយ អ៊ំលាងដៃសិនចាំទៅសុំបាយនូ។
ថ្ងៃមុនថាដូចជាច្បាស់ណាស់ថា ឃើញនូនូ មិនមែននាងនាងទេ ព្រោះនាងមុខដូចម៉ាក់ ណាស់។តែនូមុខដូចប៉ាជាង។
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ខ្ញុំមិនដឹងដែរ តែនាងនាងគេថាគេបានឃើញអ៊ំ។ ចាំបបួលអ៊ំអោយបានស្គាល់អា២នាក់ហ្នឹងអោយច្បាស់ម្ដង និយាយចឹង ថ្ងៃសៅរ៍នេះទំនេរទេអ៊ំ?
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ម៉ាក់វាអើយ ខ្ញុំត្រូវទៅស្រែរាលតែសៅរ៍អាទិត្យ ព្រោះទើបតែព្រោះស្រូវរួច មុខជាពេលខាងមុខ មានពេលាល្អជួបគ្នាបានម្តងមិនខាន។
😀
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ពិតជាអ្នកឆុកឈែមែន ចឹងពេលណាអ៊ំទំនេរ ប្រាប់ម៉ាក់អាបីនាក់ផង 😀
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
មកផ្ទះខ្ញុំមកមីងមានបាយកកហាលថ្ងៃឡើងស្រួយស្រេះតែហ្មង
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ចិត្តបានណាស់ម្ចាស់បងខ្ញុំ ហើយជាចៃដន្យអីខ្ញុំហ្នឹងមិនចេះបាយក្តៅ ហើយជ្រាយទេ បើបានអាស្រួយស្រេះរបស់បង ខ្ញុំទុកបានយូរគ្រាន់សាគួពេលដើរព្រៃ ហេងវិញណា៎
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
វិធីធ្វើខុសគ្នា តែឆ្ងាញ់ដូចគ្នា ។
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
បង ខាងអ្នកផ្ទះបងធ្វើរបៀបណាទៅ?
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ជញ្ជាត់ទឹកបាយដាក់ ហើយបង់អំបិល ប៊ីចេង ទុកឲ្យជូរ ហើយដួសមកដាក់ចានលាយជាមួយត្រសក់ ឬ សណ្តែកបណ្តុះ មានត្រីអាំង ហើយបេះដាក់ក្នងមាត់ជាការស្រេច ។
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ងាយៗមែន ងាយជាងគេគឺបេះដាក់មាត់ហ្នឹងហ្មង 😀
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
មានលោកម្នាក់រៀនអនុបណ្ឌិតនៅអូស្រ្តាលី ខាងគីមីចំណីអាហារ សរសើរខ្មែរដែលចេះរកនឹងឃើញពីវិធីធ្វើជ្រកមមៀង ព្រោះថាមមៀងនេះក្រៅពីធ្វើជ្រក់គឺមិនអាចធ្វើអ្វីបានទៀតទេ ។ =P
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
យ៉ា!! ដល់និយាយចឹង បាននឹកឃើញថា ក្រៅពីធ្វើជ្រក់ មិនដឹងធ្វើអីបានមែន! ដូនតាខ្មែរយើងពិតជាពូកែមែន ច្នៃលៃគ្រប់តាហ្មង!
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
Reblogged this on កម្ពុជាដួងចិត្តរបស់ខ្ញុំ.
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ឥតចេះ ហើយក៏មិនចង់ចេះ 😛
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ចេះដឹងទៀតហើយ នែក!!!! បើមិនចេះ ហើយមិនចង់ចេះ ទិញគេហូបអោយណាណីទៅ!
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ម៉េចអញ្ចឹងតាម៉ាប់ត្រូវចេះធ្វើឲ្យសព្វគ្រប់ណា គ្រាន់ទុកលួងយាយម៉ាប់ពេលខឹងម្តង ៗ នោះអី ។
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ត្រឹមត្រូវ បងសុធា!!!
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ឆ្ងាញ់ណាស់បងស្រី ផ្កាយចូលចិត្ត អាគិគិ បើបានត្រីអាំងនឹងជ្រក់មមាញ មិនដឹងលិតដៃយ៉ាងណាទេ 😀
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
សាកធ្វើជ្រក់នេះតាមរបៀបបងម្ដងល៎មើលផ្កាយ ហត់បន្តិចតែបានអ្នកផ្ទះបាយឆ្ងាញ់ គ្មានអ្វីដែលធ្វើអោយមេផ្ទះសប្បាយចិត្តជាងនេះទេ 😀
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
បងអើយ មិនមែនមិនចង់សាកហេ តែថាមិនដឹងធ្វើឲ្យអ្នកណាញ៉ាំ? បើម៉ាក់នៅខេត្តនឹង 😦
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
😀
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
អ្នកម្តាយខ្ញុំគាត់ពូកែធ្វើជ្រក់នេះណាស់ ឆ្ងាញ់មែនទែន ខ្ញុំចូលចិត្ត ។
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
គាត់ធ្វើអញ្ចឹងដែរ ឬក៏របៀបផ្សេង?
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
គេហើយគេ! ម្នាក់គេចេះ ម្នាក់គេចង់ ម្នាក់ទៀតចេះស្រេច ម្នាក់ទៀតគេមិនចង់ចេះ ម្នាក់ទៀតចេះ ចង់ តែមិនដឹងធ្វើឱ្យអ្នកណាហូប ចម្លែកអីតែខ្ញុំ ទាំងមិនចេះ ទាំងមិនចង់ ទាំងមិនដឹងធ្វើម៉េច ហើយក៏មិនខ្ចីរៀន ហើយចាំតែដើរសុំគេស៊ី… ប៉ុណ្ណឹងហើយនៅមិនស្គមទៀត បែរទៅអ្នកសុំទានស្គមអើយស្គម ឯខ្ញុំសុំគេដែរ តែរាងមើលតែខ្លាឃ្មុំអាខ្មៅឃ្លីកចឹង!
គួរឱ្យអាណិតខ្ញុំណាស់ ម្ង៉ៃៗគិតរកកន្លែងណាមានអីហូបអាលទៅសុំគេ ខ្ញុំគិតឡើងស្គម ក្បាលខ្ញុំសុទ្ធតែឆ្អឹង 😦
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ង៉ាស់ៗៗៗៗ
ចង់ស្គមអីអ៊ំអើយ បើឮតែគេមានអីហូប សំរុកចូលកនយើងចឹងនោះ
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
😦
ថឹមថូវ
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ជាមួយត្រីអាំង ត្រីឆ្អើរ ឆ្ងាញ់ណាស់
តែបើជាមួយសាច់គោអាំងសាបនៅមានទឹកដមឈាមតិចៗផង
ច្បាស់រករឿងអ្នកធ្វើយប់នោះមិនខានទេ 😀
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ចាសពូ បើជាមួយសាច់គោ ខ្ញុំមានទឹកប្រហុកគល់ស្លឹកគ្រៃលាយស្រេច ក្នុងទូរទឹកកក 😀
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
អូ ! និយាយដល់សាច់គោទឹកប្រហុក បើបានបុកថ្លើមគោអាំង
អោយក្រៀមឈ្ងុយដាក់លាយនឹងទឹកប្រហុកផង គឺច្បាស់ជា
ឆ្ងាញ់ដល់កហើយ(តាមពិសោធន៍ខ្ញុំ សំរាប់ប្រុសៗ គ្មានអីលើសហ្នឹងទេ) 😀
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ទើបតែបានឮទេខ្ញុំ បុកថ្លើមគោអាំង តាមបែបអ្នកស្រុកខាងណាដែរទៅពូ?
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
បើគ្មានថ្លើមគោ ដាក់ថ្លើមមាន់ក៏បាន អាំងអោយក្រៀម
ខ្លោចតិចៗ បុកដាក់លាយទឹកប្រហុករឹតតែឆ្ងាញ់ជាង
គឺថែមជាតិល្វីងនិងជាតិខ្ទិះបន្តិច (រេសិបអ្នកបាត្តំបង)
សាកមើល !
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
អរគុណ ចាំសាកល្បងតាមអ្នកបាត់ដំបងម្ដងល៎មើល
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
មួយមុខហ្នឹងក៏ខ្ញុំចូលចិត្តដែរ ទឹកប្រហុកលាយស្លឹកគ្រៃដាក់ថ្លើមគោអាំងបុកម៉ត់ ឈ្ងុយដូចល្ងចឹង! ពូនិងជីវីធ្វើពេលណាអាណិតតែហៅខ្ញុំទៅភ្លក្សផង 😦
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ចាំសាកធ្វើសិន 😉
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ចៃដន្យទិញពីមីងមួយនៅចុងភូមិយើងនោះ ទៅរកគាត់ឃើញអត់ ?
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ហាហាហា ទៅរកមីងចុងភូមិទាំងយប់ច្បាស់ជាកុនមិនខានហេ៎
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
និយាយពីអ្នកផ្ទះធ្វើខ្លួនអែងដៃអែង មិនទិញគេទេ ។
ចេះតែនឹកឃើញហើយ somada ! មានអីសាកអាគុយយអោយពេញ
ពីផ្ទះ រួចអោយចេញទៅតេនៅក្រៅ សេវ៉ាសុទ្ធតែបីៗកាំហើយ 😀
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
😀 😀 😀
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
សម្រុកចូលផ្ទះណាមិនដឹងទេ តែបើផ្ទះខ្ញុំវិញ សុំទោស តែឮសូរសម្រិបជើងប្រហែល ៗ យក្សនោះ ដេញកូនទៅបិទទ្វារចាក់គន្លឹះ ចាក់សោ ហើយរាំងឈើមួយជាន់ទៀត កុំឲ្យយក្សខ្លាចស្គមមកដណ្តើមបាន ។ ចាំអស់ពេលណាចាំទៅបើកវិញ គិៗៗៗៗៗ នេះគ្រាន់តែជាល្បិចមួយក្នុងចំណោមមួយម៉ឺនល្បិចប៉ុណ្ណោះ
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
អស់ផ្លូវ ចប់ប៉ារយបងកល្យាណ 😛
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
យ៉ៃ ចាំមើលមានកូនពេលណាចាំទៅដណ្តឹងចៅបងសុធា ដើម្បីធ្វើបាបគាត់សងសឹកម្តង។ ង៉ាស់ៗៗៗ រកវិធីសងសឹកមិនឃើញមានតែចាំ…
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ស្ករត្នោតដែលត្រូវដាក់ គួរដាក់ច្រើនឬតិចប៉ុណ្ណាទៅបង?
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ទឹកមួយលីត្រ បងដាក់ស្ករ ១ស្លាបព្រាបាយពេញ
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ចុះមមាញនុះ.. ទៅរកទិញឯណាទៅ? 😀 អូនរាល់ដងដឹងតែពីញ៉ាំ ហេហេហេ
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
យូរៗឃើញមានលក់នៅផ្សារម្ដង បើនៅកៀនស្វាយអោយតែបងបានទៅតែងតែឃើញមានលក់តែរហូតហ្នឹង មិនសូវអត់ទេ
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
អូនទៅកៀនស្វាយបីបួនឆ្នាំម្ដង 😀 មិនបាច់ធ្វើញ៉ាំទេចឹង! ទិញតែគេរហូតទៅ! 😉
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ទិញគេញ៉ាំមិនស្និទ្ធទេបានជាបងសុខចិត្តហត់ណាស្រីតូច
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ចា៎បង! ប៉ាចូលចិត្តពិសារ ទើបជជីកសួរក្រែងមានឱកាសទំនេរនឹងធ្វើជូនប៉ាពិសារ… យ៉ាងណាក៏អរគុណបងដែលបានប្រកាស។
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
កូនស្រីល្អ
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
គួរឲ្យស្តាយ គួរឲ្យស្តាយ គួរឲ្យស្តាយ គួរឲ្យស្តាយ គួរឲ្យស្តាយ គួរឲ្យស្តាយ គួរឲ្យស្តាយ គួរឲ្យស្តាយ គួរឲ្យស្តាយ គួរឲ្យស្តាយ គួរឲ្យស្តាយ គួរឲ្យស្តាយ
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ចុះម៉េច បានស្ដាយមិនដាច់ពីមាត់ចឹងឧត្តម?
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
មាននិស្ស័យតែគ្មានឱកាស
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
មាននិស្ស័យបានឃើញតែរូបថតហ្នឹងមែន ហេហេហេ អស់ពីទូទឹកកហើយ 😉
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ទំនងឆ្ងាញ់ណាស់ ជាមួយត្រីអាំង
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
គួរសមដែរហ្នឹងណា កូនខ្ញុំញ៉ាំបាយអស់២ចានកន្លះឯណោះ 😀
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ម្ហូបខ្មែរមានរសជាតិណាស់ កុំថាតែកូន សូម្បីតែម៉ាក់ប៉ាវា ក៏មិនតិចចានដែរ 😀
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ប៉ានិងម៉ាក់មិនបាច់និយាយទេ ចូលចិត្តលេខ១
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
បញ្ចាក់: ប្រសិនបើអស់លោកអ្នកទទួលទានជ្រក់នេះទៅ បើមានឈឺពោះឈឺពុងអី សូមអញ្ជើញទៅរករឿងប៉ាអាបីនាក់ចុះ..!!.. 😀
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
យ៉ាហ៊ី ម៉េចបានចឹង? ម៉ាក់អាបីនាក់ជាអ្នកធ្វើ ម៉េចបានទៅរករឿងប៉ាវាវិញ?
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ធម្មតាអ្នកឈឺ ត្រូវតែរត់ទៅរកគ្រូពេទ្យហើយ… 😀
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ពូឆុកឈែ ឥឡូវនេះម៉េចក៏ស្ងាត់ អត់មានប្រកាសអីថ្មីថ្មោងចឹង 😀
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ចាំមើលង៉ៃណាដើរប្រទះមមាញ ទៅហ៊ុនគ្នាជាមួយម៉ាក់អាបីនាក់ គ្រាន់ដោះស្រាយម្ហូបបានមួយពេលៗ
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ឈែងឃ្យូអ៊ំ នាងនាងនិងប៉ាគេចង់ញ៉ាំទៀត តែរកអត់បាន ម៉ានង៉ៃនេះទៅផ្សារ ខំផ្ដាំអ្នកលក់ដែរ តែគេថាអត់មានយកមកលក់
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ចឹងចូលហ៊ុនជាមួយដែរណា៎!
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
😀 😀 😀 hehehe
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ដាំខ្លួនឯងទៅ 😀
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
អូ ! សុំសួរមួយ ខ្ញុំខានប្រើ wordpress យូរហើយ ភ្លេចអស់ 😀 តើធ្វើដូចម្ដេចទើបអាចឲ្យអត្ថបទថ្មីៗ របស់ខ្ញុំបង្ហាញនៅលើ ទំព័រ km.wordpress.com (Freshly Pressed) សម្រាប់អ្នកដទៃមើល ? ប្រសិនបើ ម៉ាក់អា៣នាក់ ឬ អ្នកដទៃដឹងប្រាប់ផង
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
Bona ប្រើជាភាសាខ្មែរឬអត់ទេ? បើប្រើ ពេលសរសេរអត្ថបទថ្មី មានអ្នកចូលមើលច្រើន វានឹងលេចឡើងលើ អត្ថបទកំពូលដោយខ្លួនឯងហើយ។ ម្យ៉ាងទៀត ឧស្សាហ៍ចូលមើលនិងបញ្ចេញមតិលើវែបញាតិអ្នកភូមិយើងទៅ ក៏នាំអោយមានចំណូលមើលច្រើនដែរ។ ម៉ាក់អាបីនាក់ដឹងត្រឹមប៉ិនហ្នឹង មានអ្នកណាដឹងអីទៀត ជួយប្រាប់ផង
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ហេវបាយខ្លាំងណាស់ឃើញហើយចង់តាញ៉ាំបាយទាំងកណ្ដាលអាត្រៀតទេ!
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
វីធីបំបាត់ឃ្លាន ដោះទាល់លឿន គឺឆុងមី តែបើអត់ទឹកក្ដៅ ហែកថង់រួចញ៉ាំទាំងអញ្ចឹងបាន ហាហាហាហ លឿនមែនអត់?
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
ចាំទិញម៉ីទុកមួយកេស ព្រោះខ្លាចឃ្លានបាយបានម៉ីញ៉ាំ 😀
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
😀 😀 😀 😀 😀
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
អរគុណ ម៉ាក់អា៣នាក់ ហើយ ដែលបានប្រាប់ 😀
ចូលចិត្តចូលចិត្ត
យូ អា វែល ខំ 😀
ចូលចិត្តចូលចិត្ត